ROZSTRZYGNIĘCIE Konkursu Fotogaficznego
CZŁOWIEK OBOK MNIE
Konkurs odbył się pod patronatem Prezydenta Miasta Białegostoku
Jury w składzie:
Mariusz Wideryński (Warszawa) – przewodniczący, artysta fot., prezes Związku Polskich Artystów Fotografików
Piotr Sawicki (Białystok) artysta fot.
Marek Dolecki (Białystok) artysta fot.
Po obejrzeniu ponad 1.000 fotografii 210 autorów Juro oceniło i postanowiło przyznać:
I nagroda Prezydenta Miasta Białegostoku – 3.000,- zł
Zimnoch Łukasz (Niewodnica Korycka)
II nagroda – 1.500,- zł
Dudko Paweł (Białystok)
III nagroda (dwie równorzędne nagrody) – po 750,- zł
- Pomykalska Anna (Kraków)
- Ekiert Jezusek Monika (Węgorzewo)
Wyróżnienie specjalne dla Pracowni Fotograficznej przy Młodzieżowym Domu Kultury w Białymstoku pod. kierunkiem Kazimierza Jankowskiego bezgotówkowe
Wyróżnienie - Romańczuk Edward (Komarów – Osada) bezgotówkowe
Wystawa prac uczestników - foyer Forum 11-27.10.2008 r.
Ponadto jury wybrało 88 zdjęć do prezentacji na wystawie konkursowej, 51 zdjęć (25 autorów) do ekspozycji w folderze ww. konkursu oraz zaproponowało 10 osób do udziału w WARSZTATACH FOTOGRAFICZNYCH „Białystok w fotografii 2008”.
CZŁOWIEK OBOK MNIE 2008 fotografie opublikowane w folderze konkursu
1. Augustyniak Płock „Kobiety”
2. Bezubik Krzysztof Białystok ul. Elewatorska 19 „Ludzie z mgieł” cykl 3 szt.
3. Cierpicki Jerzy Ełk „Ptaki”
4. Czołpiński Tobiasz Białystok bez tytułu
5. Dobosz Andrzej Poznań „Zabawa mydlana”
6. Dudko Paweł Białystok „Marzy mi się...” cykl 5 sztuk II NAGRODA
7. Ekiert Jezusek Monika Węgorzewo „Zakurzona melodia 3”, „Monolog”, „Sny niespokojne” III NAGRODA równorzędna
8. Gołuch Krzysztof Knurów „Aktorzy nieprofesjonalni 2,3,4,5”
9. Kosicki Paweł Poznań „Człowiek obok mnie: Rzym, Wenecja, Sycylia” 3 szt.
10. Krzystek Katarzyna Warszawa bez tytułu 3 szt.
11. Kupisz Agnieszka Lucya Paryż - Francja bez tytułu 3 szt.
12. Lemański Damian Warszawa „Ecce Homo” wykonane w w-wskim hospicjum onkologicznym 3 szt. sygnowane datami: 16.01.07, 18.01.07 i 8.05.07.
13. Małkiewicz Łukasz Leszno 1 szt. sygnowane: Warszawa, kwiecień 2008
14. Jankowski Kazimierz Białystok „Codzienne życie” Wyróżnienie specjalne dla Pracowni Fotograficznej Młodzieżowego Domu Kultury pod kierunkiem Kazimierza Jankowskiego
15. Jarosz Anna MDK Białystok „Na wakacjach” Wyróżnienie specjalne dla Pracowni Fotograficznej Młodzieżowego Domu Kultury pod kierunkiem Kazimierza Jankowskiego
16. Twerdochlib Agnieszka MDK Białystok „Królewny w koronkach” Wyróżnienie specjalne dla Pracowni Fotograficznej Młodzieżowego Domu Kultury pod kierunkiem Kazimierza Jankowskiego
17. Mikulska Joanna Kraków „W poszukiwaniu tożsamości, mój kobiecy rodowód” 1 szt.
18. Pomykalska Anna Kraków „Anusia”, „Siostry”, „Majowe” III NAGRODA równorzędna
19. Romańczuk Edward Komarów – Osada, bez tytułu Wyróżnienie
20. Szeremeta Paweł Białystok „Nostalgia za przodkami”
21. Śleszyński Kamil Białystok „Autochtoni” zdjęcia nr 1,3,4,5
22. Tryzna Bartosz Michałowo „Mateusz”
23. Uniszewski Rafał Piotrków Trybunalski zestaw 4 prac
24. Woynarowska Alicja Węgorzewo „Strych” 2 szt.
25. Zimnoch Łukasz Niewodnica Korycka k/Białegostoku ul cykl „Podróżnicy” – podróżnik cypisek, podróżnik radek, podróżnicze rodzeństwo helenka i adam.